Aradon elmarad a március 15-ei megemlékezés

Az RMDSZ Arad megyei szervezete a belügyminisztérium döntése nyomán, miszerint a koronavírus veszélye miatt betiltják az ezer fő feletti rendezvények megtartását, úgy határozott, hogy elmaradnak a március 15-e alkalmával tervezett ünnepi rendezvények.

Március 12-én gyerekfoglalkozást, március 14-én konferenciát és múzeumi rendezvényt, március 15-én koszorúzási ünnepséget, valamit azt követően Experidance-előadást tartottak volna. „A mostani járványhelyzetben nem akarjuk kitenni közösségünk tagjait semmilyen veszélynek, hiszen az egészség a legfontosabb” – írta közleményében az Arad megyei RMDSZ.

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének vezetősége vasárnap 16 órakor nemzeti ünnepünk alkalmából koszorút helyez el az Arad megyei magyarság nevében a Szabadság-szobornál. Az eseményt élőben lehet követni az RMDSZ Arad Megye Facebook-oldalon. „Arra buzdítunk mindenkit, hogy a nap folyamán egy szál virággal emlékezzen a márciusi ifjakra” – olvasható a közleményben, amelyből az is kiderül, hogy a meghirdetett rendezvényeket egy későbbi időpontban fogják megtartani.

Kapcsolódók

Kimaradt?