Koronavírus: egy 16 éves lány a hetedik fertőzéses eset Romániában

Megfertőzött a koronavírus egy diáklányt is, aki osztálytársa a fertőzött 16 éves temesvári fiúnak. Ezzel hétre nőtt a koronavírusos esetek száma Romániában.

A belügyminisztériumi Stratégiai Kommunikációs Csoport  csütörtök késő esti közlése szerint az egészségügyi hatóságok megvizsgálták a 16 éves fiú 25 osztálytársát. Így derült ki csütörtökön, hogy egyikük fertőzött. A lányt a temesvári járványkórházba szállították.

Az osztályközösség többi tagjának szervezetében nem mutatták ki a koronvírus-fertőzést, de továbbra is 14 napos házi karanténban vannak. Pénteken megvizsgálják azokat a személyeket is, akik a fertőzött diáklánnyal léptek kapcsolatba, derül még ki a közleményből.

A tájékoztatása szerint jelenleg országos szinten 7 koronavírussal fertőzött személy van, de az elsőként diagnosztizált páciens már gyógyult – két, 24 órás különbséggel végzett teszteredménye negatív lett – és kiengedték a kórházból. A további 5 pácienst a kolozsvári, temesvári és iaşi-i járványkórházban kezelik, egészségi állapotuk jó.

Kapcsolódók

Kimaradt?