banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Tartalékállományba helyezték a hírhedt Sebastian Cucoş ezredest

Saját kérésére tartalékállományba helyezték Sebastian Cucoş ezredest, aki a 2018. augusztus 10-ei, erőszakba torkolló bukaresti tüntetés idején a Román Csendőrséget irányította. Cucoș vezényelte a felhergelt román tömeget az élőláncot alkotó magyarok ellen tavaly, június 6-án, az úzvölgyi katonatemetőben kirobbant konfliktus során. 

A hírt szerdai sajtótájékoztatóján közölte Marcel Vela ügyvivő belügyminiszter. Vela azt mondta: a belügyminisztérium egészségügyi bizottságának zárójelentése és Sebastian Cucoş ezredes kérelme alapján szerdától a szóban forgó tisztet tartalékállományba helyezik.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) kivizsgálást indított a 2018. augusztusi, Victoriei-téri tüntetésen fellépő csendőrségi vezetők ellen. A vizsgált személyek Ionuţ Cătălin Sindile ezredes, a Román Csendőrség parancsnoka; Gheorghe Sebastian Cucoş ezredes, a Román Csendőrség parancsnokának első helyettese; Laurenţiu Cazan őrnagy, a Bukaresti Csendőrség Főigazgatóságának vezetője, valamint Dan Chirică államtitkár.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?