banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Kelemen Hunor: a kormánynévsor alapján elutasításra játszik a PNL

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) valószínűleg azzal a szándékkal állította össze a kormánynévsort, hogy a parlament utasítsa el, még csak „nem is érdeklődtek”, hogy valaki támogatná-e a miniszterjelölteket – jelentette ki pénteken Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

A politikus szerint a PNL továbbra is egypárti kormányban gondolkodik, nem kísérelt meg koalíciós kabinetet alakítani, vélhetően ismét azt szeretné, hogy a parlament utasítsa el a kormánynévsort. „De az is előfordulhat – és ez a Szociáldemokrata Párttól függ –, hogy a parlament megszavazza a kormányt, és akkor ez a kabinet vezeti majd az országot a választásokig” – mondta.

Florin Cîţu kijelölt miniszterelnök bejelentette, hogy pénteken benyújtják a parlamentbe a kormányprogramot és a kabinet névsorát. Elmondása szerint a kormánynévsor megegyezik a korábbival, azzal a különbséggel, hogy a pénzügyminiszteri tisztséget Lucian Heiuş tölti be. Hozzátette: tárgyalócsoport felállításról döntöttek, amely megpróbál parlamenti többséget kialakítani a kormány beiktatásának támogatására.

(Nyitókép: Kelemen Hunor nyilatkozik | Fotó: rmdsz.ro)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?