Koronavírus Romániában: ezek a legfrissebb információk

Továbbra sincsenek tünetei és jó az állapota a koronavírussal megfertőződött Gorj megyei férfinek, akit a bukaresti Matei Balş Járványtani Intézetben kezelnek - közölte pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A 25 éves férfi állandó orvosi megfigyelés alatt áll, teljesen elkülönítve a kórházban fekvő többi betegtől. Ez idáig csak a Gorj megyei férfinél igazolták laboratóriumi vizsgálatok a koronavírus jelenlétét; országos szinten 182 személy van jelenleg karanténban, további 8231-et lakhelyükön különítettek el, azaz házi karanténban vannak.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport arról is tájékoztatott pénteken, hogy eddig több mint 3600 hívás érkezett a 0800800358-as zöld számra, amelyen a koronavírussal (COVID-19) kapcsolatos tudnivalókról lehet tájékozódni. A szám naponta 8 és 23 óra között hívható, szombaton és vasárnap is.

A hatóságok ismét felhívják a figyelmet, hogy ez egy zöldvonal, amelyen a betegséggel kapcsolatos információkat lehet kérni, sürgősségi esetekben - ha felmerül a gyanú, hogy valaki koronavírussal fertőződött - továbbra is a 112-es egységes segélyhívószámot kell hívni.

Kapcsolódók

Kimaradt?