A magyar és a román versenyző is kipróbálta a malmöi színpadot

Csütörtökön tartott először próbát az Eurovíziós Dalfesztivál helyszínén mind Magyarország, mind Románia képviselője. ByeAlex és Cezar a helyszíni beszámoló szerint hűvös és nyugodt  Malmöi Arénában főként a média emberei előtt mutatkoztak be.

Az MTI különböző forrásokra hivatkozva tudósított a magyar versenyző dalának recepciójáról: „Az előadás fura, alternatív, +indie+, hasonló ahhoz, mint amit ByeAlex a magyar válogatóversenyen, A Dalban előadott, most is egy mikrofonállvány mögött állva énekel". A bejegyzés ugyanakkor megjegyezte, hogy az előadás nem volt igazán izgalmas, a kameraállások nem bizonyultak kielégítőnek, így a dal szellemisége sem tudott érvényesülni.

A 28 éves ByeAlex az Eurovíziós Dalfesztivál második, jövő csütörtöki elődöntőjében lép színpadra Magyarország képviseletében a Kedvesem című számmal. A döntőt május 18-án szombaton rendezik Malmőben. Az M1 és a Duna World élőben közvetíti a versenyt.

A romániai Cezar útjáról Malmöbe filmet vetítenek ma (pénteken) este a TVR1-en 23 órától, amely betekintést nyújt az Arénában töltött első pillanatokba, és az előadott dal is meghallgatható lesz. A versenyző május 16-án lép színpadra az elődöntőben tizenhetedikként az It’s my Life című versenyfalával.

Kimaradt?