Lenyűgözően részletgazdag japán rajzfilmrészletek (FOTÓGALÉRIA)

Alig pár másodpercre tűnnek csak fel, pedig akár önálló alkotásként is megállnák a helyüket az egész estés japán animációs filmek egyes részletgazdag képkockái.

A japán rajzfilmekről az emberek többségének alulöltözött, hatalmas szemű - és mellű - fiatal lányok, esetleg indokolatlanul véres akciójelenetek jutnak eszébe, ha egyáltalán valami. Pedig a rajzolók sokkal, de sokkal több figyelmet szentelnek a csak pillanatokra feltűnő, mégis részletesen kidolgozott hátterek megalkotására, mint a dekoltázsokra és vérfröccsenésekre.

Olyan komolyan veszik ezeket, hogy az olykor fényképszerűen valósághű alkotások önálló festményként is megállják helyüket. Mint azt az alábbi, az alábbi képeken is látni lehet:

Akira, rendezte Otomo Kacuhiro (1998) The Animatrix: Beyond, rendezte Morimoto Kodzsi (2003) 5 Centimeters Per Second, rendezte Sinkaj Makoto (2007) Evangelion 2.22 You Can (Not) Advance, rendezte Curumaki Kajuza és Masajuki Ghost in the Shell, rendezte Osii Mamoru (1995) Ghost in the Shell 2: Innocence, rendezte Osii Mamoru (2004) Mushishi, rendezte Nagahama Hirosi (2005) A Vándorló Palota, rendezte Mijazaki Hajao (2004) Tekkonkinkreet, rendezte Michael Arias (2009) Blood: The Last Vampire, rendezte Kitakubo Hirojuki (2000)

Kimaradt?