Szélriadó van érvényben Románia nagy részén, több iskolát bezártak

Hétfő éjjel kettőtől este hat óráig erős szélre figyelmeztető vörös riasztás van érvényben Románia magasan fekvő területein, több iskolában felfüggesztették az oktatást emiatt.

A Brassó megyei Nagysinken, Vledényben és Lügeten szünetel az oktatás hétfőn, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat vörösre módosította a korábbi sárga riasztását. Az intézkedés 132 tanulót érint, írja a Mediafax.

A Déli-Kárpátokban és a Kárpátkanyarban óránként 140-180 km-es sebességű széllökések várhatóak hétfőn. A vörös riasztás 14 hegyvidéki megyét érint: Krassó-Szörény, Mehedinți, Gorj, Fehér, Szeben, Vâlcea, Argeș, Brassó, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Hunyad és Kovászna megyéket. Az 1600 méternél magasabb területeken időnként hóviharra is számítani lehet, ami jelentősen csökkenti a látótávolságot.

Hétfő este hatig Románia nagy részén erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok: a Körösvidéken, Erdélyben és Máramarosban óránként 80-95 km-es sebességgel fúj a szél, Moldvában és Dobrogeában még erősebb, óránként 90-100 km-es széllökésekre is számítani lehet.

(Címlapkép forrása: replicahd.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?