Lakásában égett halálra egy háromszéki asszony

Életét veszítette pénteken egy 85 éves, idős háromszéki asszony, akinek kigyulladt lakása, és nem sikerült kimenekülnie lángoló otthonából.

A Kovászna megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint pénteken 11 órakor kapták a riasztást, hogy Feldobolyban kigyulladt egy magánház. Két tűzoltóautóval és egy SMURD egységgel siettek a helyszínre, ám megérkezésükkor az ingatlanból már magasra csaptak a lángok, a ház teteje pedig beomlott.

Amint a tűzoltóknak sikerült annyira megfékezniük a tüzet, hogy be tudtak hatolni a házba, holtan találták a 85 éves asszonyt, aki nem tudott kimenekülni  a lángoló lakásból. A tűzoltók tájékoztatása szerint a tűzesetben leégett és beomlott a ház tetőszerkezete mintegy 30 négyzetméteren, és a lángok martalékává váltak a lakásban lévő tárgyak is.

A szakemberek szerint a tüzet a kémény okozta, amely vagy meg volt rongálódva és a kipattanó szikra lángra lobbantotta a házat, vagy pedig gyúlékony anyagokat tároltak a közvetlen közelében, és így keletkezett az emberi áldozattal is járó tűz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?