Egy újabb csíkkozmási lány szökött el hazulról a háromszéki barátjához

A Kovászna megyei Kézdiszentléleken élő barátjánál találtak meg csütörtök este a rendőrök egy 14 éves csíkkozmási lányt, akinek az eltűnését az apja aznap délben jelentette a hatóságoknak. Alig több mint egy hete egy hasonló eset történt már a Hargita megyei községben.

A rendőrség pénteki beszámolója szerint egy csíkkozmási férfi csütörtökön 12.30 körül kérte a hatóságok segítségét, mert a 14 éves lánya eltűnt hazulról. A kiskorút néhány óra elteltével Kovászna megyében, egy kézdiszentléleki fiatal otthonában találták meg a rendőrök. A lány elmondta, hogy önszántából, autóbusszal utazott el a fiúhoz.

Egy nagyon hasonló eset történt Csíkkozmáson február 10-én. Akkor egy 13 éves lány eltűnését jelentették a szülei a hatóságoknak. A rendőröknek elmondták, hogy a gyermekük aznap reggel elindult az iskolába, de nem érkezett haza. A lányt aznap este találták meg egy Kovászna megyei településen, egy 18 éves fiatalembernél, akihez önszántából utazott el.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője a Maszolnak pénteken megerősítette: az elmúlt tíz napban két lány is eltűnt otthonról Csíkkozmáson, mindkettő a Kovászna megyében élő barátjához szökött. A két eset hasonlósága a véletlen műve – tette hozzá.

Kapcsolódók

Kimaradt?