Lebukott a kolozsvári hüllőtolvaj

Álruhás rendőrök csípték el azt a 35 éves férfit, aki megdézsmálta a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem viváriumának kígyóállományát.

A Kolozs megyei rendőrség tájékoztatása szerint a 35 éves férfi kihasználva a viváriumnak felújítási munkálatai okozta felfordulást, több hüllőt és az azok tartásához szükséges felszerelést is ellopott. A nyomozás eredményeként a rendőrök azonosították a férfit. Álruhás rendőrök vevőnek adták ki magukat és így a férfi szászfenesi lakásán megtalálták az egyik eltűnt kigyót, egy szivárványos boát és egy a hüllők tartásához szükséges hőlámpát.

„A 2019 decembere és 2020 februárja között lefolytatott nyomozás eredményeként fény derült arra, hogy a tettes, kihasználva a vivárium felújítási munkálatai okozta felfordulást, behatolt az épületbe, ahonnan ellopott több hüllőt is: egy kukorica kigyót, egy új-kaledóniai vitorlás gekkót, egy szivárványos boát és egy hőlámpát. A kár értéke elérte az 1700 lejt. A rajtaütés alkalmával a szivárványos boát és a hőlámpát sikerült visszaszerezni. 

A tettest őrizetbe vették 24 órára. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?