banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Megszüntették a kivizsgálást Johannis több százezer eurós tartozásának ügyében

A legfőbb ügyészség lezárta az eljárást abban az ügyben, amelyben Klaus Johannis államfő családját egy portál állítása nyomán azzal gyanúsították, hogy egy törvénytelenül megszerzett ingatlan bérbeadása után több mint 300 euróval tartozik az államnak, és megtagadja az összeg kifizetését.

Az ügyészek tájékoztatása szerint az ügyiratcsomót a büntetőeljárási törvénykönyv 16. cikkelye alapján zárták le, azzal az indokkal, hogy a feltételezett tetteket már más ügyek kapcsán kivizsgálták, és ezeket is lezárták.

A feljelentő a Răzvan Savaliuc újságíró által képviselt Jurindex Media kft. volt, amely a Lumeajustitiei.ro portált is működteti. A feljelentés Klaus Johannis államfő, a felesége, Carmen Johannis és Radu Gabriel Bucşă közjegyző ellen irányult, akiket többek között hivatali visszaéléssel, okirathamisítással, pénzmosással és szervezett bűnözői csoport létrehozásával gyanúsítottak.

A feljelentés szerint a Johannis család nem fizetett vissza az államnak 320 ezer eurót, amelyet egy olyan nagyszebeni ingatlan bérbeadásból kapott, amelynek törvénytelen módon jutott a tulajdonába.

2015-ben a Brassói Táblabíróság jogerős ítélettel megsemmisítette egy Klaus Johannis által birtokolt nagyszebeni ingatlan adásvételi szerződését. A bírák azzal érveltek, hogy a Johannis által vásárolt ingatlan az állam tulajdona, mivel a volt tulajdonosnak egyetlen törvényes örököse sem volt.

A feljelentést eredetileg a korrupcióellenes ügyészséghez (DNA) nyújtották be, ám az elhárította az illetékességet, így a gyulafehérvári ítélőtáblához, utóbb pedig a legfőbb ügyészségre került.

(Nyitókép: Carmen és Klaus Johannis | Fotó: Digi24)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?