FRISSÍTVE - Hazaengedték a gyerekeket, akik iskolai fertőtlenítés miatt kerültek kórházba

FRISSÍTVE: A helyi kórházba szállították szerdán a Dolj megyei Dăbuleni település iskolájának kilenc negyedikes diákját, akik hányingerre és légúti irritációra panaszkodtak, miután osztályukban fertőtlenítést végeztek bárányhimlő miatt. Az esti órákban hazaengedték a gyerekeket.

A Dolj megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Florin Cocoşilă szerint a gyermekek állapota stabil, egyiket közülük a craiovai kórházba szállították.

Ugyancsak szerdán egy másik Dolj megyei településen, Daneţi-en, 16 iskolást vittek a helyi orvosi rendelőbe, miután rosszullétre panaszkodtak. A feltételezések szerint tüneteiket tisztítószerek okozta mérgezés okozta.

FRISSÍTÉS: Hazaengedték a craiovai sürgősségi kórházból a dăbuleni-i és daneţi-i iskola 17 tanulóját, akik kórházba kerültek, miután osztályukban fertőtlenítést végeztek. A tanulók hányingerre és légúti irritációra panaszkodtak, miután osztályukban fertőtlenítést végeztek. A gyerekeket megvizsgálták, egyikük esetében sem tartották indokoltnak a kórházi beutalást.

Oana Grigore, az egészségügyi minisztérium szóvivője úgy fogalmazott, hogy „nem ismernek minden részletet” a fertőtlenítéssel kapcsolatban, de a Dolj megyei közegészségügyi igazgatóság munkatársai „vizsgálódnak a terepen”.

(Címlapi illusztráció forrása: gandul.info)

Kapcsolódók

Kimaradt?