Hóhelyzet: 22 országút van lezárva, 35 vonat vesztegel az állomásokon

Csütörtök délelőtt 22 országúton - többnyire az ország délkeleti részében - szünetel még mindig a közlekedés, négy országúton nehézkesen zajlik a forgalom, a vasúti közlekedésben is fennakadások vannak: 35 vonat különböző pontokon vesztegel, mert a sínekre dőlt fákat még nem sikerült eltávolítani, jelentette ki Lucian Bode távozó szállításügyi miniszter.

Közlése szerint csütörtök reggel 8 órakor érvényét vesztette a harmadfokú riasztás. Szerda estétől folyamatosan kapcsolatban álltak a mentő- és katasztrófaelhárító csapatokkal. Rámutatott, a katasztrófavédelmi csapatok dolgoznak a helyzet mihamarabbi megoldásán.

Egyetlen vasúti szakasz van teljesen lezárva, a Beszterce-Naszód megyei Kisilova  és a Suceava megyei Vatra Dornei között, mondta Bode. Az éjjel azt a döntést hozták a válságstábban, hogy azokon a vasúti szakaszokon, ahol fennállt a veszélye annak, hogy a szerelvények elakadnak az úton, inkább megállítják a vonatokat az állomásokon, mutatott rá az ügyvivő miniszter.

 

A fővárosi Henri Coandă repülőtéren nem töröltek egyetlen járatot sem, viszont több járatnak nagy késése van, például a Tarom Bukarest-Iaşi járatának, mivel a pilótáknak nem sikerült eljutniuk időben a repülőtérre a Bukarest vonzáskörében levő településekről. „Becsléseink szerint délig, amikor a naranccsárga riadó is érvényét veszti, az országutak többségét ismét megnyitják a forgalom előtt” - tette hozzá Bode.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?