banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Munkát adna a Srí Lanka-i vendégmunkásoknak a Kolozs megyei tanácselnök

A Kolozs megyei tanács alárendeltségébe tartozó intézmények valamelyikénél alkalmazná Alin Tişe megyei tanácselnök azt a két Srí Lanka-i munkást, akik a gyergyóditrói pékségben dolgoznak.

„Néhány napja követem a két Srí Lanka-i munkás esetét, akiket a Hargita megyei Gyergyóditróban alkalmaztak egy pékségben. Amivé mára ez az ügy fajult, az ismét eszembe juttatja, hogy ezt a nemzetet nem a megosztás, a rasszizmus és a xenofóbia jellemzi. Egyediségünk a toleranciával, a megértéssel, a jó kommunikációval és a környezetünkről való gondoskodással rezonál. Mi mindig ezeket az értékeket szívtuk magunkba. Nem tudunk másmilyenek lenni” – olvasható Alin Tişe Facebook-bejegyzésében.

Úgy folytatta: hétfő reggel felveszik a kapcsolatot a két Srí Lanka-i munkással, mert meggyőződésük, hogy munkahelyet találnak majd a Kolozs megyei tanács valamelyik alárendelt intézményében.

Az első egy méter moldvai autópálya megépítésével országosan ismertté vált Ștefan Mandachi vállalkozó is állást ajánlott a két Srí Lankai-i pékmesternek, és kilátásba helyezte külföldi vendégmunkások alkalmazását a Sepsiszentgyörgyön hamarosan megnyíló gyorsétkezdéjében

(Címlapfotó forrása: turdanews.net)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?