Clevelandi emberrablás: nem vették komolyan a szomszédokat

Úgy tűnik, hogy ha a clevelandi rendőrség komolyabban veszi a szomszédok bejelentéseit, már 2011-ben kiszabadíthatták volna a három elrabolt, és közel 10 éven át rabságban tartott fiatal amerikai lányt. Vagy még annal is sokkal korábban – idézte szerdán a cink.hu az amerikai portálokat.

Sőt ha igazán szerencséjük lett volna, a lányok megúszhatták volna pár hónap és másfél év közötti rabsággal. Ugyanis 2004-ben nyomozók jelentek meg a horrorháznál, hogy a gyermekvédelmi hatóság kérésére kihallgassák a házigazdát, Ariel Castrót, amiért az iskolabusz-sofőrként egyedül a buszon felejtett egy gyereket. A rendőrök kopogtak, de amikor senki sem válaszolt, távoztak, és ebben az ügyben soha többé nem jöttek vissza.

Egyre több olyan hír érkezik viszont, hogy a következő években a környékbeliek egy rakás bizarr jelenetről számoltak be a rendőröknek, akik vagy a fülük botját sem mozgatták, vagy ha kijöttek, nem jutottak túl a köszöbön.

A szomszéd kiáltozást hallott

2011 novemberében egy szomszéd felhívta a rendőröket, hogy kiáltozást hall a házból. A rendőrök kijöttek, de miután nem nyitottak nekik ajtót, elmentek.

Még ugyanebben a novemberben egy másik szomszéd állítólag már egy megláncolt meztelen nőről értesítette a rendőröket, akik egyelőre azt állítják, nem találják a bejelentés nyomát. A szomszéd azt mondja, jól hallhatóan nem vették komolyan.

Egy három házzal arrébb lakó asszony lánya egy meztelen, a hátsó kertben négykézláb mászkáló nőre lett figyelmes. A rendőrség nem vette komolyan a hívását. Egy férfi bejelentésével azért nem foglalkoztak, mert nem ő maga, hanem a családtagjai véltek látni pórázon, négykézláb vezetett nőket a Castro-rezidencia kertjében. Egyes hírek szerint egy közeli bérház lakói egyszerre három meztelen, pórázra fűzött lányt láttak, akiket három férfi sétáltatott.

201 nyarán egy harmadik szomszéd is meztelen nőt látott a hátsó kertben, és hívta a rendőröket. Az asszony ragaszkodik ahhoz, hogy megtette a bejelentést, míg a rendőrség ennek a nyomait sem találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?