Újra találkozott a két Bolyai, “mint apa és fia”

Marosvásárhelyre látogatott a magyarországi Érd településen működő Bolyai János Általános Iskola 54 tanulója és négy tanára, többek közt azért, hogy együttműködési keretmegállapodást írjon alá a két tanintézmény vezetősége.

Az eseményre a Bolyai Farkas Elméleti Líceum dísztermében került sor, ahol előbb Jakab Barna tanár köszöntötte a jelenlevőket, majd röviden ismertette a két iskola között 2000 óta fennálló baráti kapcsolatot. Mint mondta, most a két Bolyai között, mint “az apa-fiú között” kötötték a keretszerződést, hiszen a marosvásárhelyi, 450 éves iskola és az érdi, 25 éves iskola partneri viszonya egy ilyen családi kapcsolathoz hasonlítható a leginkább, márcsak a két intézmény nevének köszönhetően is: Bolyai Farkas és Bolyai János, amelyet erősíteni és ápolni hivatottak a jelenlevők.

Horváth Gabriella, a marosvásárhelyi Bolyai iskola igazgatóhelyettese és Gajdó Gizella, az érdi tanintézmény hivatalosan is megpecsételte szerdán azt a partnerséget, amely Horváth Gabriella szavaival élve “már akkor létezett, amikor itt a teremben ülők közül sokan még meg sem születtek”. 

Kimaradt?