Magyar diákoknak írt levelet Vilmos herceg

Hatalmas meglepetés érte az Avastetői általános iskola Széchenyi István tagiskolájának 2. b osztályos kisdiákjait. Nem kisebb személyiségtől kaptak ugyanis üdvözlőlapot, mint Vilmos cambridge-i hercegtől és családjától – számolt be a hírről a Boon.

Cinkéné Horváth Adrienn a lapnak elárulta, hogy kolléganője, Kiss Gabriella nagy angolszászrajongó, ő találta ki, hogy a gyerekkel együtt írjanak karácsony előtt Vilmos hercegnek és családjának üdvözlőlevelet. „Ezt elmondtuk a gyerekeknek, akik nagyon lelkesek voltak. Eddig ők azt hitték, hogy királyok és hercegek csak a mesékben léteznek, és meglepődve hallották, hogy bizony vannak olyan országok, ahol a király vagy a királynő az uralkodó” – magyarázta a pedagógus.

Cinkéné Horváth Adrienn elmondta, azt írták a levelünkben, hogy ők egy miskolci iskola 2. b osztálya, nagyon jól tanulnak, valamint a magyarországi karácsonyi szokásokról, hagyományokról is beszámoltak, majd boldog karácsonyt kívántak a hercegi családnak, végül minden gyerek aláírta a levelet.

A pedagógus hozzáfűzte, hogy a levélírással tanítványait arra nevelte, hogy merjenek bátrak és kezdeményezőek lenni, a gyerekek emellett gyakorolták az angolt, megtanulták, hogyan kell levelet és borítékot címezni. Vilmos herceg címét egyébként az interneten találták meg, ezen az oldalon. A herceg és családja a megköszönte a gyerekeknek a karácsonyi üdvözletet, és minden jót kívántak az új évre a 2. b osztály tanulóinak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?