Részletek derültek ki a Kínából hazatérő bákói fiatalemberről

Nagyon kevés a valószínűsége annak, hogy a Kínából nyolc napja hazatérő 24 éves bákói fiatalember légúti megbetegedését a koronavírus okozta – jelentette ki hétfőn az egészségügyi miniszter. 

A szaktárca vezetője kifejtette: a Kínában tanuló fiatalember hazatéréskor lázra és száraz köhögésre panaszkodott, ám jelenleg már csak izomfájdalmai vannak. 

Elmondta, a 24 éves fiatalember Kína olyan régiójából érkezett, ahol ezidáig kevés koronavírus-fertőzést igazoltak: 11 településen összesen 128 esetet. Hétfő este a bukaresti Matei Balș Járványtani Intézetbe szállítják, ahol megvizsgálják és felállítják a diagnózisát.

Mint írtuk, a Bákó Megyei Egészségügyi Igazgatóság vezetője hétfőn közölte, hogy egy Kínában tanuló 24 éves fiatalember hazatérésekor, a Bukarestbe tartó repülőúton lázra panaszkodott. Köhögni is kezdett, majd erős izomfájdalmakra panaszkodva jelentkezett a sürgősségen. A bákói kórházban karanténba helyezték, de hétfőn Bukarestbe szállítják. 

A Matei Balș Járványkutató Intézet vezetője, Adrian Streinu Cercel azt nyilatkozta: kicsi a veszélye annak, hogy az új típusú koronavírus eljut Romániába. Hangsúlyozta, hogy az országban egyetlen fertőzéses esetet sem jegyeztek, és „a lakosságnak nincs miért aggódnia”. 

(Címlapfotó forrása: Mediafax)

Kapcsolódók

Kimaradt?