Fehér megye: lábon lőtt a rendőr egy férfit, aki nem állt meg a hatósági felszólításra

Szolgálati fegyverével lábon lőtt egy férfit egy rendőr Topánfalván, miután a férfi nem engedelmeskedett a megálljt parancsoló rendőri felszólításnak.

A Fehér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az eset szerdáról csütörtökre virradóan történt, amikor a topánfalvi rendőrség két éjszakai járőre igazoltatás céljából megállásra szólított fel egy gépkocsivezetőt.

A sofőr nem engedelmeskedett, ezért a rendőrök üldözőbe vették. Körülbelül kétszáz méteren át követték, majd a gépkocsi vezetője megállt, a járőröző rendőr pedig felkérte, hogy fújjon a szondába, mert megítélése szerint a férfi lehelete alkoholos volt. A sofőr ekkor agresszívvé vált, majd menekülőre fogta a dolgot, és futni kezdett.

A rendőr nyomába eredt, és mivel az üldözött nem állt meg a felszólításra, három figyelmeztető lövést adott le a levegőbe. Mivel ez sem vezetett eredményre, a férfi lábára célozva sütötte el a szolgálati fegyvert. A gépkocsi 45 éves vezetőjét a lábszárán érte a golyó. Kórházba szállították, és az orvosok megállapították, hogy élete nem volt veszélyben.

A férfi ellen büntetőjogi kivizsgálás indult biológiai mintavétel megtagadása miatt.

(Nyitókép: Illusztráció | Forrás: ziarulunirea.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?