Beütött az influenzaszezon: ezek a tanügyminiszter javaslatai

Valamennyi döntéshozó szervnek megfelelő intézkedéseket kell foganatosítania a gyermekek iskolai jóllétének biztosítása és az influenzajárvány kockázatának csökkentése érdekében – hangsúlyozta Monica Anisie oktatási miniszter szerdán.

A szaktárca vezetője a megyei főtanfelügyelőkkel, a szakszervezeti szövetségek képviselőivel, valamint a szülői egyesületek képviselőivel tartott távértekezleten beszélt erről, amelyen Victor Costache egészségügyi miniszter is részt vett.

A tanügyminiszter felszólította a megyei tanfelügyelőségeket, hogy kövessék figyelemmel az esetleges válsághelyzeteket, tájékoztassák ezekről a szaktárcát, ugyanakkor tartsák a kapcsolatot a megyei közegészségügyi igazgatóságokkal, illetve az iskolaigazgatókkal. „Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a tanintézetekben végzett fertőtlenítés után ne kezdődjön el azonnal a tanítás” – hívta fel a figyelmet.

Anisie és Costache ugyanakkor rámutatott, az illetékes intézmények közötti együttműködés, a foganatosítandó intézkedések részleteit egy dokumentumban rögzítették, amelyet a nap folyamán elküldenek valamennyi megyei tanfelügyelőségnek és közegészségügyi igazgatóságnak.

(Címlapi illusztráció forrása: newmoney. ro/Mediafax)

Kapcsolódók

Kimaradt?