Szánkóbalesetben meghalt egy fiatal magyar nő Ausztriában

Kicsúszott a pályáról és a sílift tartópillérjének csapódott egy magyar szezonmunkás szánkózás közben a vorarlbergi Bürserbergben. A 25 éves nő belehalt a sérüléseibe, közölte a rendőrség – írja a sielok.hu.

A Vorarlbergi Tartomány Rendőrség közleménye szerint a baleset péntek éjfélkor történt a bürserbergi Einhornbahn II pályán. Az eddigi adatok a alapján a fiatal nő két barátjával együtt szánkózott, többször is lecsúsztak a meredek lejtőn este.

Az ismerősök éjfél előtt bementek az egyik vendéglátóhelyre felmelegedni. Amikor egyikük később cigarettára akart gyújtani az épület előtt, akkor vette észre kolléganőjük gazdátlan szánkóját. Azonnal a társuk keresésére indultak, és 20 perc után találtak meg a fiatal munkatársuk élettelen testét a sífelvonó egyik oszlopa melletti mélyedésben. A rendőrség elsődleges adatai szerint a magyar nő kicsúszott a pályáról, nekicsapódott a sífelvonó tartópilléren található létrának és súlyos fejsérülései következtében elhunyt.

A krone.at hírportál szerint az elmúlt hetekben ez volt a negyedik halálos szánkóbaleset az osztrák hegyekben. Szerdán egy 20 éves német férfi vágódott fának Tirolban. Egy héttel korábban egy 61 éves navisi (Tirol) férfi egy enyhe kanyarban kicsúszott a kiépített pályáról és bezuhant az erdőbe, az 50 fokos lejtőn álló fák közé. Karácsony előtt Salzburg tartomány szenvedett halálos sérüléseket egy 16 éves fiú - ennek az esetnek a részleteit a hatóságok még vizsgálják.

Kapcsolódók

Kimaradt?