banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Tăriceanu: négy hónapra leblokkol a közigazgatás, ha előre hozott választások lesznek

Ha a kétfordulós polgármester-választások „erőltetésével” előre hozott választások lesznek, négy hónapra leblokkol a teljes közigazgatás - jelentette ki csütörtök este a közszolgálati televíziónak adott telefonos interjúban Călin Popescu-Tăricenu, az Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

„Nem vagyunk olyan politikai válságban, amely indokolná az előre hozott választási folyamat beindítását, amely nagyon káros a gazdaság szempontjából (...), és négy hónapra leblokkolja az egész román közigazgatást. Senki sem fog csinálni semmit. Az adófizetők számára nyújtott szolgáltatások rosszul fognak működni, mert az összes tisztviselő azt latolgatja majd, hogy ki kerül hatalomra, mi történik a hatalomváltás után, milyen új igazgatók és miniszterek jönnek, és senki sem fog dolgozni"- mondta az ALDE vezetője.

Meglátása szerint, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kezdeményezése önmaga ellen fordulhat. "Úgy gondolom, hogy a miniszterelnöknek és a kormányzó pártnak nagy nehézségekbe ütközik, hogy logikus magyarázatot adjon az előre hozott választások szükségességére. (...) Megtörténhet, hogy az egész a PNL ellen fordul, amely majd megfizeti a politikai árát ennek a kockázatos lépésnek" - vélekedett Călin Popescu-Tăriceanu.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?