Ezért ölte meg a Piatra Neamţ-i kórház ápolási igazgatónőjét a férje

Nagyon szerette, és nem akart elválni tőle. Ezzel indokolta kihallgatásakor tettét az a Piatra Neamţ-i férfi, aki pénteken besétált a felesége munkahelyére, és az irodájában több késszúrással megölte a nőt.

Mint korábban írtuk, az áldozat a Piatra Neamţ-i Megyei Sürgősségi Kórház ápolási igazgatónője volt. Az intézmény biztonsági kamerái rögzítették, amint az 50 éves férfi besétál a felesége irodájába, két szatyorral a kezében. Az egyikben egy 20 centiméteres pengéjű kés lapult.

Arról nincsenek felvételek, ami az irodában történt. A bűnvádi eljárást vezető ügyész szombaton a sajtónak elmondta: a 49 éves nőt nyak, hát és mellkas tájékon érték szúrások, a kés a nyaki ütőerét is elvágta. A férje csak akkor távozott az irodából, amikor meggyőződött arról, hogy a felesége elengedő vért veszített ahhoz, hogy életét ne lehessen megmenteni. Ez az ügyész szerint előre eltervelt gyilkosságra utal.

Amikor a gyilkos kilépett a felesége irodájából, a kórházi személyzetnek feltűnt, hogy véres a ruhája. Két ápolónő berohant a helyiségbe, és meglátták a földön fekvő igazgatónőt. Riasztották az orvosokat és a biztonsági őröket, aki ártalmatlanították az ellenállást amúgy nem tanúsító férfit. Utóbb kiérkezett a rendőrség, és a gyilkost őrizetbe vették. Kihallgatásakor azt mondta: csak rá akart ijeszteni a feleségére, aki el akart válni tőle.

Az ügyész a férfi 30 napos előzetes letartóztatását kérte szombaton a bíróságon. Tettéért húsz év börtönre ítélhetik.

Kapcsolódók

Kimaradt?