Caracal-ügy: megváltoztatta vallomását, újból kihallgatják Gheorghe Dincát

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) székhelyén hallgatják ki csütörtökön a caracali gyilkosságok elkövetésével gyanúsított Gheorghe Dincát, miután a férfi megváltoztatta nyilatkozatát, és most már nem ismeri el, hogy meggyilkolta volna a 2019 áprilisában eltűnt Luiza Melencut.

A kihallgatáson részt vesz a Melencu család ügyvédje is, aki azt nyilatkozta, hogy a gyilkosságra Dincă vallomásán kívül semmilyen bizonyíték nincs.

Korábban Gheorghe Dincă beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, amikor rajtakapta, hogy telefonján a 112-es segélyhívószámot próbálta hívni; ezt követően a háza udvarában lévő hordóban elégette a lány testét. Dincă azt is állította, hogy meggyilkolt egy másik lányt is, az áprilisban eltűnt, 18 éves Luiza Melencut, és testének maradványait a Caracal közelében lévő erdő szélére dobta ki.

Az országos igazságügyi orvostani intézet (INML) által végzett DNS-elemzést követően megállapítást nyert, hogy a Gheorghe Dincă fémhordójából származó hamuban talált csontdarabok 99,93 százalékos valószínűséggel az Alexandra Măceşanuéi.

Az INML az erdő közelében talált csontdarabokat is kielemezte, de a szakembereknek nem sikerült megállapítaniuk, hogy kihez tartozik a DNS, ezért a DIICOT az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) segítségét kérte.

(Címlapfotó forrása: observator.tv)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?