A kínai cenzoroknak nem tetszik a pénisz formájú szerkesztőség

A pekingiek vihognak, a buzgó hatóságok pedig jobb híján igyekeznek korlátozni az online keresőket, ha valakit a kommunista párt hivatalos lapja, a Kínai Népújság (China People's Daily) épülő új irodaépülete érdekel. A mintegy húszemeletes, felállványozott épület ugyanis a képek szerint egyértelműen egy gigantikus péniszre hasonlít, de a messzebb élő érdeklődők a vasbeton hímtag képei helyett csak a cenzúratörvények által előírt hivatalos elutasító formulát találják – írja a brit Telegraph.

Nem tudni, hogy ha az épület ennyire zavarbaejtő, miképp bólinthattak rá a hatóságok a tervekre. A fallikus épület ráadásul nem az első a kínai fővárosban, amit a pekingiek nap mint nap megmosolyognak. A kínai központi tévé (CCTV) új épületét ugyanis csak az óriási boxeralsóként emlegetik.

A fallikus irodaépületet természetesen a mégoly szigorúan ellenőrzött mikroblog-szféra is azonnal felkapta. Volt, aki azon élcelődött, hogy a nemzet szócsövének nyilván impozánsnak kell lennie, valaki más szerint pedig a pártlap felemelkedése egyben a kínai álom megvalósulásának az ígérete.

Kimaradt?