Tűz ütött ki egy marosvásárhelyi tömbházban, egy látássérült is kórházba került

Két személy került kórházba a marosvásárhelyi tömbházban szombaton kiütött tűz következtében, egyikük égési sérülésekkel, a másik pedig füstmérgezéssel, tájékoztatott Cristian Buhăianu ezredes, a Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség főfelügyelő-helyettese.

A beavatkozást koordináló Buhăianu ezredes elmondta, az eredeti bejelentés szerint robbanás történt az illető panelházban, amelyet egy gázpalackból szivárgó és felgyülemlett földgáz okozott, a helyszínen azonban nem találtak robbanásra utaló nyomot.

A tűz a háromemeletes tömbház második emeletén levő egyik lakásban ütött ki. A helyszínre több kocsival szálltak ki a tűzoltók és több mentőcsapatot is kirendeltek az épületből evakuált személyek ellátására és kórházba szállítására. Tizenhárom személyt evakuáltak a második, illetve 23 személyt a harmadik emeletről, mondta el az ezredes.

 

Végül két személyt szállítottak kórházba. Egyikük egy 52 éves látássérült férfi, aki egyedül élt abban a lakásban, ahol a tűz kiütött, és égési sérüléseket szenvedett az arcán és a végtagjain. Őt a marosvásárhelyi sürgősségi megyei kórházba szállították, de át fogják vinni egy égett beteg kórházba, nyilatkozták a Maros megyei SMURD képviselői. A másik áldozat a harmadik emeleten lakó asztmás személy, akit enyhe füstmérgezéssel vittek kórházba. 

Kapcsolódók

Kimaradt?