Tragédia az utakon karácsony első napján: három ember meghalt

Három ember halálát okozó autóbaleset történt szerda délután Ialomiţa megyében. Négy személy került súlyos sérülésekkel kórházba, egyikük állapota kritikus.

Az adevarul.ro beszámolója szerint a szerencsétlenség Urziceni közelében, a DN2 jelzésű úton történt, ahol egy Bákó megyei rendszámú Opel ütközött frontálisan egy olasz rendszámú Renault-val. Az ütközés akkora erejű volt, hogy az Opel három utasa kirepült az autóból. A mentősök holtan találták meg őket az út menti mezőn. További négy személy súlyosan megsérült.

Raed Arafat belügyi államtitkár az Antena3 hírtelevíziónak elmondta: tekintettel az áldozatok számára, a hatóságok a vörös jelzésű beavatkozási terv szabályai szerint jártak el, a helyszínre több SMURD-egység és egy mentőhelikopter érkezett. Utóbbira azért volt szükség, hogy az egyik, kritikus állapotban lévő sérültet egy bukaresti kórházba szállítsa.

Az eddigi információk szerint a balesetet az egyik sofőr szabálytalan előzése okozta. A rendőrség még vizsgálja a szerencsétlenség körülményeit. Az áldozatok kilétéről a hatóságok még nem közöltek adatokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?