Ördögűzés áldozata lett egy maláj kislány

Ördögűző szertartás közben halt meg a hatóságok gyanúja szerint egy hároméves kislány Malajziában – közölte kedden a helyi rendőrség.

A rendőrség vasárnap este a kelet-malajziai Penang szövetségi államban az egyik családtag bejelentésére megrohamozott egy házat, amelyben nyolc embert találtak egy kislányon fekve az elsötétített hálószobában, s az őket takaró pokróc alól kántálás hallatszott – közölte a körzeti rendőrfőnök. 

A kislány megfulladt. A nyolc embert – a kislány szüleit, öt további családtagját, valamint a család indonéziai szobalányát – őrizetbe vették.

Malajziában a maláj, kínai és indiai közösségek körében a mai napig élnek bizonyos törzsi hiedelmek, de a titkos rituálék száma az elmúlt évtizedekben csökkent.

A hasonló szertartásokhoz köthető halálesetek ritkák, de időnként előfordulnak a délkelet-ázsiai országban. Két malájt tízéves börtönbüntetésre ítéltek 2010-ben, mert megölték egyikük szüleit egy „tisztító szertartás” alatt, amelynek során többek között partvisnyelekkel és bukósisakokkal ütlegelték áldozataikat.

Kimaradt?