FRISSÍTVE - Két vonat üközött Ploiești-en, 11 személy került kórházba

FRISSÍTVE: Tehervonat ütközött egy személyvonattal szerdán délután a ploiești-i vasútállomás közelében. A balesetben hat személy megsérült – számoltak be a hírtelevíziók. FRISSÍTÉS: Tizenegy személy került kórházba.

A Prahova megyei katasztrófavédelem közlése szerint még zajlik a helyszínen a sérültek állapotának felmérése, az első információk szerint egyikük sincs súlyos állapotban. A balesetben érintett további 18 személyt - akik nem szorultak orvosi ellátásra - a váróterembe irányították. 

A helyszínre húsz mentőt, egy helikoptert, több tűzoltóautót és a kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) klaszter csapatát is kivezényelték.  A Prahova megyei rendőrség adatai szerint a balesetet egy tehervonat okozta, amely túlhaladt a megállási ponton és ütközött a Ploieşti és Bukarest között közlekedő személyvonattal.  A baleset miatt mindkét irányban lezárták a közlekedést a Bukarest-Ploieşti vasúti szakaszon.

FRISSÍTÉS: Az eredetileg közölt hatról tizenegyre nőtt a ploieşti-i vonatbaleset sérültjeinek száma, egyiküket helikopterrel szállítják kórházba - közölte a Prahova megyei katasztrófavédelem (ISU). "A vonaton utazó további húsz személyt kivizsgálták a helyszínen, nekik nincs szükségük kórházi ellátásra" - közölte az ISU.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?