FRISSÍTVE - Rövidzárlat miatt ütött ki a tűz az aranyosgyéresi gyárcsarnokban

FRISSÍTVE: Tűzbe borult csütörtök reggel egy gyárcsarnok az aranyosgyéresi ipari parkban, a város Kolozsvár felőli bejáratnál. A létesítmény fél 9 körül még nagy lángokkal égett. A tüzet az eddigi információk szerint egy rövidzárlat okozta. FRISSÍTÉS: A Kolozs Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) megerősítette: elektromos rövidzárlat okozta a tüzet.

A lángokkal öt tűzoltóegység küszködik. Emberi sérülésekről nem érkeztek hírek, de a kár tetemes lehet, mert a tűz a tetőzetet is elérte. A gyárcsarnok a Berg Banat nevű társaságé, 2018-ban kezdték el építeni, és még nem kezdődött el benne a termelés.

FRISSÍTÉS: A Kolozs Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) megerősítette: elektromos rövidzárlat okozta a tüzet. 

A szakemberek szerint a tüzet egy felügyelet nélkül feszültség alatt hagyott, az építkezésnél használt elektromos berendezés okozta. 

A tűz csütörtök reggel ütött ki egy építés alatt álló aranyosgyéresi gyárcsarnoknál. A lakosságnak figyelmeztető üzenetet küldtek a RO-ALERT rendszeren. Áldozatok nem voltak, az ISU tájékoztatása szerint mintegy 4 000 négyzetméteres felületre terjedtek ki a lángok.

Összesen hat tűzoltóautót, két létrás kocsit és két mentős egységet vezényeltek ki a helyszínre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?