Több ezer csendőr vigyáz a rendre ortodox húsvétkor

Országosan több mint 7500 csendőr ügyel fel a közrendre május 3. és 6. között, tájékoztatott pénteken a Román Csendőrség. A csendőrök főként a templomok, az oda vezető utak, illetve a szabadidő-helyek környékén teljesítenek szolgálatot , megelőzendő a lopásokat, kéregetéseket, prostitúciót, a tiltott helyeken történő alkoholfogyasztását , a drog-fogyasztást és -kereskedést, erőszakos cselekedeteket.

A csendőrök fokozottan felügyeletik az említett időszakban a szórakozóhelyek , valamint az állomások, piacok, vásárok és üdülőhelyek környékét is. A közrend biztosítása érdekében a csendőrök együtt fognak működni a többi illetékes hatósággal.

A kellemetlen események elkerülése érdekében a csendőrség azt ajánlja az állampolgároknak, hogy tartsák be a rendfenntartó erők utasításait, kerüljék a konfliktusokat, bármilyen természetűek is legyenek azok, illetve fokozottan ügyeljenek javaikra és személyes tárgyaikra (táskákra, pénztárcákra, csomagokra, stb.), és figyeljenek arra, hogy lehetőleg ne tartsák látható helyen értékeiket.

A csendőrség felkéri az állampolgárokat, hogy ha tanúi lesznek egy antiszociális cselekedetnek, kérjék a csendőrjárőrök segítségét, vagy hívják a 112-es sürgősségi hívószámot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?