Egy hajléktalan férfi fagyhatott halálra Szatmárnémetiben

Szerda délelőtt a szatmárnémeti 14–es lakónegyed egyik betonépítményében találtak rá sorstársai egy hajléktalan férfi holttestére, akinek halálát kihűlés okozta.

Az egyre erősebb éjszakai mínuszok elől menedéket keresve húzta meg magát a 60 éves hajléktalan férfi abban a kis betonépítményben, amely a 14–es lakónegyedbeli Neajlov sétány tömbházai előtt található, és amely gyakran „otthonául” is szolgált, de most sajnos az építmény nem nyújtott kellő védelmet számára s szerdán kora délelőtt holtan találták hajléktalantársai.

 A kiérkező mentősök már csak a halál tényét tudták megállapítani, amelyet minden valószínűség szerint a kihűlés okozott, a pontos okot az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat állapítja majd meg, ugyanakkor a rendőrség hivatalból eljárást indított az ügyben.

Az eset kapcsán kiadott közleményében a szatmárnémeti Szociális Ügyek Igazgatósága úgy fogalmaz, hogy az elmúlt napokban (napközben) többször is felkeresték a város azon területeit, ahol közismerten gyakran húzzák meg magukat hajléktalanok és éjszakára a hajléktalanszállóba irányították őket, viszont az új kórház előtti részen, parkban — ami szintén egy jól ismert hajléktalan-találkozóhely és az áldozat is sokszor megfordult ott — nem találtak senki.

A meteorológiai szolgálat – 9 és – 11 Celsius fok körüli (vagy még annál is hidegebb) hőmérsékleteket jósol a következő éjszakákra, ezért az igazgatóság arra kéri a lakosságot, amennyiben az esti órákban hajléktalanokat látnak, illetve ismernek rászorulókat, értesítsék őket vagy az érintetteket irányítsák a hajléktalanszállóra.

Szerda estétől megkezdik éjszakai őrjáratukat a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei is, akik éjféltől hajnalig forró teával megtöltött palackokkal, szendviccsel, takarókkal felszerelkezve járják végig Szatmárnémeti kevésbé barátságos részeit, a folyópartot, hajléktalanokat keresve.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?