Európai Romániáról beszélt december elsejei üzenetében Ludovic Orban miniszterelnök

A nagy egyesülés után 101 évvel a valódi felszabadulás érzésével és a románok új álmának megvalósulásával ünnepeljük december elsejét – olvasható Ludovic Orban kormányfő ünnepi üzenetében. 

Orban azt írta, a románok ma végre annak tudatában ünnepelhetnek, hogy szavazatuk révén sikerült megszabadulniuk a fejlődést gátoló tényezőktől. „Most valódi esélyünk van a dolgok jobbra változtatására, demokratikus országban élni, ahol az állami intézmények a polgárokat szolgálják, és a törvényt mindenkire egyformán alkalmazzák. Ideje valóban megszilárdítani az európai Romániát, amely garantálja polgárai számára az alapvető jogokat és szabadságokat, és amelyben minden román otthon érzi magát, függetlenül attól, hogy hol él! – olvasható a kormányfő üzenetében.  

Orban úgy véli, a romániai társadalomnak most az a feladata, hogy „visszafordíthatatlan” úton indítsa el Romániát a gazdasági és szociális stabilitás, a jólét felé, és olyan országot építsen, amelyben „akik becsületesen dolgoznak, örvendjenek munkájuk gyümölcsének, a vállalkozók pedig korrekt bánásmódban részesüljenek”.

„Isten éltessen, Románia! Isten éltessen, kedves románok határokon innen és túl” – zárta sorait a miniszterelnök.  

(Címlapfotó forrása: gov.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?