A börtönigazgatóság szerint szabályos volt Liviu Dragnea egynapos kimenője

Szabályos volt Liviu Dragnea 24 órás eltávozási engedélye a rahovai börtönből, jelentette be csütörtökön Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter.

A tárcavezető közölte: az országos börtönigazgatóság (ANP) vezetősége arról tájékoztatotta, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) korrupcióért elítélt volt elnöke szabályos körülmények között távozhatott egy napra a rahovai börtönből.

Hozzátette, a gyanú árnyékának eloszlatása érdekében, anélkül azonban, hogy a börtönigazgatóság következtetését kétségbe vonná, további átfogó ellenőrzéseket rendelt el a rahovai börtönben és az országos börtönigazgatóság szintjén is. Az ellenőrzés a következő két dologra irányul: a szóban forgó eltávozás törvényes voltának megvizsgálására, illetve annak megvizsgálására, hogy a hasonló eltávozásokra a törvényes előírásokat betartva adnak-e engedélyeket az ország börtöneiben.

A sajtóban megjelent információk szerint a rahovai börtönben 3 és fél éves büntetését töltő Liviu Dragnea volt szociáldemokrata elnököt október 31-én egy napra kiengedték a börtönből az intézmény vezetőségének döntése nyomán. Ezt követően a döntést megóvták, és a sajtóban megjelent az információ, amely szerint egy kormányhatározat értelmében Liviu Dragneának nem lett volna joga eltávozásra, mivel más ügyekben is kivizsgálás zajlik ellene, és nem lenne szabad kapcsolatba lépnie a többi vádlottal.

Ana Birchall akkori igazságügyi miniszter felkérésére az országos börtönigazgatóság vezérigazgatója sürgősségi jelleggel elrendelte a rahovai börtönben az eltávozási engedély jóváhagyásának ellenőrzését.

Kapcsolódók

Kimaradt?