Nem akar elszigeletődni a PSD

A Szociáldemokrata Pártnak (PSD) nem szabad elszigeteltségben maradnia – jelentette ki szerdán Marcel Ciolacu, a párt ügyvivő elnöke, megemlítve, hogy fennáll a lehetőség a más alakulatokkal folytatandó tárgyalásokra.

„Az országos végrehajtó bizottság ülésén nem volt szó egy, a Pro Románia párttal való szövetség megkötéséről, viszont a területi szervezetek azt kérték, adjuk meg a lehetőséget nekik, hogy a helyhatósági választásokra esetleges szövetségekről tárgyaljanak. Nagyon sokan felhívták a figyelmet egy egyébként evidens dologra, hogy a PSD-nek semmilyen körülmények között nem szabad elszigeteltségben maradnia” – fejtette ki Ciolacu arra a kérdésre, hogy szándékában áll-e szövetségre lépnie a Pro Románia párttal.

Hozzátette, tárgyalni fog a Pro Romániával, de ugyanakkor a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ), a Népi Mozgalom Pártjával (PMP), a Liberálisok és Demokraták Szövetségével (ALDE), a nemzeti kisebbségek frakciójával és szakszervezetekkel is.

Hangsúlyozta azonban, hogy az esetleges szövetségek megkötéséről a párt kongresszusa után fognak dönteni, egy szélesebb fórumban.

„Ez nem jelenti azt, hogy nem kezdeményezek megbeszéléseket a politikai vezetőkkel minden parlamenti, vagy nem parlamenti alakulattól” – tette hozzá Ciolacu.

A PSD elnöke és volt államfőjelöltje, Viorica Dăncilă a súlyos elnökválasztási vereséget követően kedd este mondott le a pártvezetők többségének nyomására. Helyét ideiglenesen Marcel Ciolacu vette át, aki egyben a képviselőház elnöke is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?