Obszcén feliratot festettek a csángószövetség volt bákói irodájának falára

Nagyméretű faliratokat festettek fel ismeretlen személyek a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének (MCSMSZ) Bákóban található egykori irodájának falára. A károkozók az „Erdély Románia” üzenetet és egy trágárságot fújtak festékszóróval, illetve összemázolták a szövetség kétnyelvű tábláját is. Az ügyben feljelentést tesznek.

A nagyméretű feliratokat hétfőn fedezték fel az MCSMSZ munkatársai. A moldvai csángók legnagyobb érdekképviseleti szervezete ezt az irodát egyébként nem használja, amióta új, modern székházba költöztették tevékenységeiket. A volt irodahelyiségekben a szövetség hagyományápoló zenész-oktatói szoktak megszállni időnként.

A Maszol érdeklődésére Pogár László, az MCSMSZ elnöke elkeseredettségének adott hangot. Véleménye szerint elfogadhatatlan, hogy a 21. században ilyen megtörténjen. Az elnök elmondta, hogy korábban nem történt hasonló eset, nem érti, miért pont most tett valaki ilyet.

„Az RMDSZ országos vezetésének figyelmét is felhívtuk az esetre, velük egyeztetve úgy döntöttünk, feljelentést teszünk az ügyben. Az ilyen esetek oda vezethetnek, hogy nem érezzük biztonságban magunkat” – nyilatkozta Pogár László. A feliratok sorsával kapcsolatosan egyelőre nem tudott nyilatkozni az elnök, a téglafalon lefesteni nem lehet, valószínűleg le kell majd mosni azokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?