banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Gyergyó-vidéki tűzoltókat díjazott Hargita Megye Tanácsa

Önzetlenség Díjjal tüntetett ki Hargita Megye Tanácsa három Gyergyó-térségi önkéntes tűzoltó-egyesületet. Az elmúlt 130 évben Hargita megyében az önkéntesség ezen formája apáról fiúra szállt, a vidéken élő aktív férfi lakosság több mint öt százaléka tagja valamely önkéntes tűzoltócsapatnak.

A statisztikák szerint a megye vidéken élő aktív férfi lakosságának több mint öt százaléka tagja települése önkéntes tűzoltócsapatának. „Ez a szám már önmagában is büszkeséggel tölt el bennünket: van hagyománya az önkéntességnek Hargita megyében, és reméljük, ez ezután is apáról fiúra száll. Nagy büszkeség, hogy a mai világban nálunk a közösség jóléte, biztonsága egyre több ember számára fontos” – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a kitüntetések kapcsán.

Az önkéntes tűzoltók tevékenysége a megye különböző térségeiben helyenként mintegy 130 éve folyamatos. A rendszerváltás után megnőtt a tűzoltó-alakulatok száma: egyre többen vállaltak munkát az önkéntes csapatokban, illetve egyre megfelelőbbé vált a tűzoltószertárak műszaki felszereltsége is. Ezt a gyarapodási folyamatot serkenti támogatási programja révén Hargita Megye Tanácsa, hozzájárulva a helyi önkormányzatok anyagi erőfeszítéseihez, illetve a testvértelepülések, a külföldi támogatók adományaihoz.

A díjazottak:
Baricz Róbert, a Gyergyói-medencei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének elnöke
Csíki Jenő, a Gyergyócsomafalvi Lánglovagok Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke
A Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűzoltó-alakulat

Kapcsolódók

Kimaradt?