banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Miniszter: nem kell Bukarestre várni a Parajdnál agonizáló medve elszállításához

Nincs szükség bukaresti engedélyre a Parajd közelében szombat este elgázolt és súlyosan sérült medve elszállításához, a helyi hatóságokat terheli a felelősség, hogy ez mindeddig nem történt meg – jelentette ki vasárnap a környezetvédelmi miniszter.

Costel Alexe annak kapcsán nyilatkozott, hogy a Hargita megyei Sásverés közelében, a DN13A jelzésű úton szombaton 18 órától fekszik egy medve. A nagyvad nem pusztult el, az autóbaleset óta agonizál, csendőrök és rendőrök őrzik, de senki egy ujját nem mozdítja, hogy elaltassák és elszállítsák. A környezetvédelmi őrség azt állítja, értesítette a minisztériumot az esetről, de még nem kaptak választ.

A környezetvédelmi miniszter szerint azonban nincs szükség semmilyen bukaresti jóváhagyásra a medve elaltatásához. Costel Alexe elmondta, a vonatkozó kormányhatározat szerint a helyhatóságoknak joguk van ilyen esetekben közbelépni. „A jogszabály világos. A helyi állatorvosok ilyen esetben elaltathatják medvét” – idézte a minisztert a Realitatea TV.

Costel Alexe közölte, hétfőn a minisztérium vizsgálatot indít az ügyben, és felelősségre vonják azokat, akik mulasztottak.

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?