Aradon szervezi meg idei szórványkonferenciáját az RMDSZ

Magyar jövőt a szórványban! mottóval szervezik meg Aradon a Magyar Szórvány Napját november 15-én, szombaton. Ez alkalommal elfogadják az RMDSZ új szórványcselekvési tervét is, amely a szórványban élő magyarok identitásának megőrzését, a magyar közösségek megerősödését célozza.

Az aradi polgármesteri hivatal díszteremében szombaton 10 órakor kezdődő konferencián részt vesz többek között Brendus Réka, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője.

A területi szervezetek képviselői kiértékelik a 2015–2019 közötti, Nemzetpolitika a szórványban mottójú RMDSZ-es szórványcselekvési tervet. Délutáni oktatás: iskola- és identitásmentés a szórványban címmel Magyari Tivadar, az RMDSZ oktatásért felelős ügyvezető alelnöke, Veres Anna, a programot lebonyolító Iskola Alapítvány képviselője és Kacsó-Doboly Izabella, a Magyar Ifjúsági Értekezlet képviselője tart előadást.

A Magyar jövőt a szórványban! címmel kidolgozott 2020–2024-es új cselekvési tervet Winkler Gyula európai parlamenti képviselő mutatja be.

Kapcsolódók

Kimaradt?