Veszélyben a sürgősségi telefonhívások Vásárhelyen

Elutasította a marosvásárhelyi önkormányzat a hétfő délutáni rendkívüli tanácsülésen a SC Radiotel Mureş kérését, amelyben a cég annak a szerződésnek a meghosszabbításához folyamodott, amely az általuk használt adóvevő antennák helyszínül szolgáló földterület bérléséről szól  - írja a vasarhely.ro.

A döntés meglepő, mivel a Radiotel a SMURD és a 112-es sürgősségi szolgálat és a Speciális Telekommunikációs Szolgálat rendszerét működteti. A cégnek júniusig szól a Somos tetőn levő 200 négyzetméteres területre a bérleti szerződése, azt követően beszünteti tevékenységét, így ha az önkormányzat addig nem talál megoldást a kérdésre, sem a SMURD sem pedig a 112-es sürgősségi szolgálat nem lesz hívható Marosvásárhelyen.

Az önkormányzati képviselők ennek ellenére sem öt, sem két évre, sem pedig hat hónapra nem hosszabbították meg a Radiotel bérleti szerződését. Cornel Brişcaru USL-s képviselő a citynews.ro-nak azt nyilatkozta, hogy tudomása van olyan kezdeményezésről, amely hasonló, 200 ezer eurós adóvevő torony felállítását irányozná elő. Brişcaru szerint ezt a javaslatot május végén tárgyalják az önkormányzati képviselők.

Kimaradt?