Anyamedve sétált két boccsal Erdőszentgyörgy főútján csütörtök reggel

Kétbocsos anyamedve sétált csütörtök reggel Erdőszentgyörgy főútján – jelezte egy olvasónk. Egy helyi vállalkozó fényképet is közölt az állatokról a Facebook-oldalán. Maros megyében az elmúlt hónapban két ember halálát okozták medvetámadások.

A Maros megyei kisváros polgármestere, Csibi Attila Zoltán a Maszolnak megerősítette, hogy kétbocsos anyamedve haladt egy darabig a főúton a település havadtői kijáratánál. „Valóban itt jártak Erdőszentgyörgy határában, de egy patakos résznél letértek a főútról, és továbbáltak” – tájékoztatott az elöljáró.

A polgármestertől megtudtuk, szinte mindennapos a medvék jelenléte a város környékén ezekben a napokban. Legutóbb szerda hajnalban tört be egy nagyvad egy helyi gazdaságba, és tyúkokat pusztított el. „Az azonban valóban ijesztő, hogy már fényes nappal is megjelennek. Ráadásul az anyamedvéket különösen irritálja az emberek közelsége” – mondta Csibi Attila Zoltán.

A városvezető azzal magyarázza a nagyvadak elszaporodását, hogy ilyenkor, az idő lehűlésekor és az őszi betakarításokkor szoktak elvonulni a Küküllő alsó folyása felé. Szavai szerint a medvék megjelenésekor a polgármester nem sokat tehet: figyelmezteti a lakosságot, monitorizálja a mozgásukat, s nyilván értesíti a prefektúrát és a csendőrséget. „Egyebet nem tehetünk, effektíve meg van kötve a kezünk” – nyilatkozta a polgármester.

Kapcsolódók

Kimaradt?