Brassai kiterjesztené a kétnyelvű táblákat Maros megyére

A marosvásárhelyi kezdeményezésen felbátorodva az RMDSZ Maros megyei elnöke javaslatot tesz a megye minden magyarlakta települése elöljáróinak, hogy a közeljövőben gondoskodjanak arról, hogy a települések utcái és terei, illetve oktatási intézményei és közösségi intézményei (művelődési otthonok, faluházak, sporttermek), a helyi hagyományokat és a térség szellemi örökségét figyelembe véve, a nemzeti vagy multikulturális, térségi identitástudat erősítése véget megfelelő megnevezéseket kapjanak.

„Meggyőződésem, hogy az illető település büszkeségének számító történelmi személyiség nevével jelzett közintézmény, illetve a helyi hagyományokat szentesítő utcanevek a közösségi és térségi identitástudatot jobban erősítik, mint a jelenlegi strada principală vagy școala generală név”- nyilatkozta Brassai Zsombor.

Az politikus szerint a kezdeményezésnek nincs különösebb költségvonzata, ellenben jelentős hozzáadott szellemi értékkel gazdagítja a közösséget. Javaslatát a Kerületi Elnökök Konzultatív Tanácsa és az Önkormányzati Tanácsa elé terjeszti.

Kapcsolódók

Kimaradt?