Engedtek a követeléseknek: felfüggesztették a sztrájkot a parajdi sóbányában

Felfüggesztették hétfőn a sztrájkot a parajdi sóbányában, miután a Salrom igazgatótanácsa úgy döntött, hogy enged a tiltakozók követelésének, és biztosítja számukra az üdülési jegyeket. 

Kelemen József, a parajdi sóbánya szakszervezetének vezetője az Agerpresnek elmondta: a Salrom igazgatótanácsától ígéretet kapott a 2019-es üdülési jegyek biztosítására vonatkozóan, és a jövőben a kollektív munkaszerződésbe is belefoglalják a vakációs jegyekhez való jogot. 

A só fejtése így hétfőn folytatódott. A sóbánya turisták számára látogatható csarnokai már hétvégén is nyitva voltak. Kelemen József elnézést kért a turistáktól, akiknek a sztrájk ideje alatt nem volt lehetőségük lemenni a bányába.

A parajdi sóbánya mintegy 150 alkalmazottja október végén kezdett sztrájkba, mert nem kapták meg a 2019-re szóló üdülési jegyeiket (vouchereket). Egy héttel ezelőtt már a turizmus is leállt a bányában.

Hasonló tiltakozó akciók voltak az ország több sóbányájában, így Aknavásáron (Târgu Ocna), Désaknán és Slănic Prahován is.  

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?