Évente négy hónapot panaszkodnak a britek az időjárásra

Napjában négyszer, összesen 8 percet és 21 másodpercet töltenek a britek azzal, hogy zsémbelnek az időjárás miatt – derült ki egy tanulmányból, melyet a Daily Mail tett közzé.

A legtöbben azonban beismerik, hogy élvezik a panaszkodást, mert attól jobban érzik magukat. Így az időjárás miatti kesergés a kedvenc nemzeti társalgási téma a briteknél, háromszor népszerűbb minden másnál, beleértve a munkát, nyaralást és a futballt is.

A leggyakoribb panasz, hogy a brit időjárás kiszámíthatatlan, a megkérdezettek 31 százaléka emiatt zsémbel, 26 százaléknak a hideggel van problémája, míg 19 százalék a túl sok esőzés miatt siránkozik.

 A 25-34 év közötti korosztály panaszkodik a legtöbbet, ők egy átlagos napon 9 percet és 44 másodpercet töltenek el ezzel szemben a 65 év felettiekkel, akik „csak” 7 perc 37 másodpercet.

A Wilkinson ingatlanügynökség felmérése szerint, annak ellenére, hogy ennyit sopánkodnak, a britek egyötöde gondolja csak úgy, hogy érdekes társalgási téma az időjárás, kétharmad szerint unalmas.

A felmérés szerint Newcastle áll a legelső helyen a zúgolódási listán, az ott lakók átlagban napi 10 perc 20 másodpercet sopánkodnak. A második helyen Sheffield áll 9 perc 50 másodperccel, harmadikon pedig Birmingham 9 perc 42 másodperccel.

A felmérés vezető Neil Fairhurst szerint az időjárásra panaszkodni brit nemzeti rögeszme lett.

Kimaradt?