Kihallgatták a nyugdíjast, aki leszúrta a házát kirabolni akaró betörőt

Védelmükbe vették szomszédai azt a 64 éves Galac megyei nyugdíjast, aki szembeszállt a házát kirabolni akaró betörőkkel,  egyiküket halálosan megsebesítve. 

Egy Galac megyei 64 éves férfi arra ébredt, hogy két betörő megpróbálja kirabolni a házát. Az idős férfi kést ragadott és megpróbálta megvédeni a vagyonát. A dulakodásban az egyik betörőt hason szúrta, a másik pedig ezt látva elmenekült. A megsebesített 34 éves fiatalembernek sikerült kitántorognia a házból, de a kerítés mellett összeesett és meghalt. 

Az eset után a rendőrök bekísérték kihallgatásra az önvédelemből gyilkoló nyugdíjast, ez pedig óriási felháborodást váltott ki a szomszédai körében, akik szerint Sandu bá' csupán az életét, házát, vagyonát védte. „Ráugrottak, ő pedig azzal védekezett, ami épp a keze ügyében volt. Mit tehetett volna, amikor a betörők ott voltak a házában, miközben ő pizsamában aludt” – fogalmazott egy szomszédasszony. A hírt onlájn felületeken is sokan kommentálták, a legtöbben védelmükbe vették az öreget, aggályosnak tartva azt, hogy a hatóságok esetleg vádat emelhetnek ellene. 

Cikkünk megjelenéséig ez még nem történt meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?