Állítólagos halálkamionhoz riasztották a rendőröket az Arad–Temesvár autópályán

A 112-es egységes segélyhívó számon jelentette hétfő este egy férfi, hogy hét-nyolc holttest hever egy kamion hűtőterében az Arad–Temesvár autópályaszakaszon, Temesvár közelében a leállósávban. A rendőrök hiába keresték a teherautót – utóbb kiderült: ízléstelen tréfáról volt szó.

Nem sokkal este nyolc óra után rögzítették a hívást, amellyel az állítólagos tragédiát jelentették be. Ki is küldtek egy járőrkocsit, sőt mentő- és tűzoltóautókat is riadóztattak, de hasztalan keresték a kamiont, nyomát sem látták a hűtőkocsinak.

Utóbb a Temes és az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság is közleményben jelezte: ízléstelen szórakozás áldozatai lettek a hatóságok, a riasztás álhírnek bizonyult. A hívást egyébként Orczyfalva térségéből, Temesszécsény közeléből indították, a távközlési hatóság megpróbálja kideríteni, hogy ki volt a telefonbetyár: ha sikerül azonosítani, borsos bírságra számíthat.

A közelmúltban sokkolta a nemzetközi közvéleményt, hogy egy angliai logisztikai parkban 39 ázsiai bevándorló holttestére bukkantak, bizonyára ez a hír indította be a telefonáló fantáziáját.

Kapcsolódók

Kimaradt?