Árokba borult Magyarországon egy román „horrortréler”

Balesetezett egy román rendszámú „horrortréler” a magyarországi 49-es számú főúton – számolt be a police.hu.

Egy 37 éves román állampolgár Csengersima külterületén hajtott a határ irányába egy  járműszerelvénnyel, és a főút 54-es kilométerszelvényében eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol érintőlegesen összeütközött egy vele szemben közlekedő személygépkocsival.

A baleset következtében a járműszerelvény az úttest melletti árokba borult, a sofőr megsérült. A rendőrök megállapították, hogy a kisbuszból és a hozzá kapcsolt trélerből álló járműszerelvény, amelyen két személygépkocsit szállított a járművezető szabálytalanul, a megengedett legnagyobb össztömeget meghaladva vett részt a közúti forgalomban. A Mátészalkai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.

A rendőrség a közúti balesetek megelőzése érdekében mindent megtesz annak érdekében, hogy kiszűrje a forgalomból a balesetveszélyes „horrortrélereket”. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elmúlt időszakban több, hasonlóan túlsúllyal közlekedő autószállító trélert vontak ellenőrzés alá a rendőrök – írja a rendőrség az eset kapcsán.

Kapcsolódók

Kimaradt?