FRISSÍTVE - Erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok

FRISSÍTVE: Sárga jelzésű szélriadót adott ki hétfő reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) Krassó-Szörény, Arad, Temes és Szeben megyére.

A riadó 11 óráig érvényes, a meteorológusok szerint a négy megye több településén megerősödik a szél, a széllökések elérik a 60-70 kilométer/órás sebességet. Az ANM ugyanakkor sárga jelzésű ködriadót adott ki Hargita megyére, amely szintén 11 óráig érvényes. 

Újabb 11 megyében erősödik fel a szél

Újabb, azonnal hatályba lépő, 11 erdélyi, bánsági, partiumi és munténiai megyében érvényes szélriadókat adott ki hétfő délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A meteorológusok szerint Fehér, Brassó, Szeben, Argeş, Prahova és Dâmboviţa megye 1 800 méter fölötti vidékein délután 3 óráig nagyon erős lesz a szél, a széllökések elérik a 90-110 km/órás sebességet.

Délután 4 óráig ugyanakkor Krassó-Szörény, Arad, Bihar, Temes és Hunyad megyében is időszakosan megerősödik a szél, a széllökések 55-60 km/órás, elszigetelten pedig 70 km/órás sebességet is elérnek. A hegyvidéken a 80-90 kilométeres óránkénti sebességet is elérhetik a széllökések.

(Címlapi illusztráció forrása: realitateadevrancea.net)

Kapcsolódók

Kimaradt?