FRISSÍTVE - Nem hackertámadás miatt hirdetett sétahajózást a Szülőföldön magyarul honlapja

Csütörtök reggel elérhetetlen volt a Szülőföldön magyarul program romániai honlapjának eredeti tartalma. A szulofoldonmagyarul.ro oldalon egy nagyváradi utazási iroda hirdette a szolgáltatásait. FRISSÍTÉS1: Az oldal helyreállt. FRISSÍTÉS2: Nem hackertámadás történt, egy szerverhiba miatt mutatott más oldalra a szulofoldonmagyarul.ro.

„Dl. Feri” (Feri úr) csábította budapesti sétahajózásra csütörtök reggel azokat, akik a szulofoldonmagyarul.ro oldalon szerettek volna tájékozódni az oktatási-nevelési támogatás folyósításáról. Legalábbis akkor, ha nem törődtek a böngészőnek azzal a figyelmeztetésével, hogy a honlap nem biztonságos, és rákattintottak a webcímre.

„Feri úr” ajánlata egy nagyváradi cég hirdetéseinek egyike, ugyanis a szulofoldonmagyarul.ro oldal az FF Trans Kft. utazási iroda szolgáltatásait népszerűsítette. A Szülőföldön magyarul program romániai koordinátora, Ady-Kovács-Ferenczi Noémi a Maszoltól értesült a furcsa jelenségről. „Amikor legutóbb megnéztem a honlapot, nem voltak problémák” – jelentette ki. Hozzátette, mielőbb informatikus szakember segítségét kérik az oldal helyreállításához.

A szulofoldonmagyarul.ro oldalt a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség működteti. A honlap látogatottsága az utóbbi hetekben jelentősen megnőtt, mert rengetegen kerestek információt az oktatási-nevelési támogatás folyósításáról.

FRISSÍTÉS1: Néhány óra elteltével az oldal helyreállt.

FRISSÍTÉS2: Megkereste portálunkat a szulofoldonmagyarul.ro és excursii-baile-felix.ro (FF Trans) weboldalaknak tárhelyet biztosító cég képviselője. Közlése szerint szerverhiba közölte a galibát, és ezt a hibát 10 perc alatt kiküszöbölték. „Előfordulhat, hogy azoknak, akik ebben a rövid időben nyitották meg az oldalt, a böngészőjük lementette a weboldal tartalmát, és ezért láthatták több ideig” – magyarázta, hozzátéve, hogy mindkét ügyfelüket értesítették a hibáról.

Kapcsolódók

Kimaradt?